Lichtstraat gebogen polycarbonaat/aluminium

Wij zijn de expert van het Noorden als het gaat om het leveren en plaatsen van gebogen polycarbonaat/aluminium lichtstraten. De lichtstraten zijn leverbaar met 10mm, 16mm of 2 x 10mm polycarbonaat platen.

De nummer 1 lichtstraat voor de staal en systeembouw

De gebogen lichtstraten zijn door hun bijzonder goede prijs/kwaliteitsverhouding een ideale oplossing voor industriegebouwen. Door slim om te gaan met het positioneren van de lichtstraat in het dakvlak is er geen raveling nodig voor het staaldak. Stalen (geïsoleerde) opstanden kunnen door ons geleverd en of gemonteerd worden. Nadat de dakdekker de kunststof, bitumen of EPDM dakbedekking aangebracht heeft kunnen de polycarbonaat lichtstraten worden gemonteerd. 

Lichtstraten tussen zonnepanelen - verduurzamen dak| Alux Lichtstraten

Waarom een gebogen polycarbonaat lichtstraat?

Door onstuimige weer in Nederland kunnen storm en windstoten direct of indirect schade veroorzaken aan je lichtstraat. In het ergste geval kan er door de schade lekkage ontstaan in jouw (bedrijfs)pand. Alux kan de ontstane schade snel en vakkundig herstellen.

Wij werken zo dat jouw dak zo kort mogelijk open ligt en je zo weinig mogelijk hinder hebt van de werkzaamheden. In vele gevallen is de lichtstraat binnen een dag weer voorzien van nieuwe lichtplaten. Neem gerust contact met ons op om je wensen en mogelijkheden te bespreken.

Nieuwe polycarbonaat lichtstraat

Wij leveren en monteren nieuwe lichtstraten voor aannemers, dakdekkersbedrijven en particulieren. Ons SDP systeem is hiervoor uitermate geschikt. Dit is een zelfdragende aluminium constructie beglaasd met vrijwel onbreekbare meerwandige polycarbonaat kanaalplaten. Deze kanaalplaten zijn verkrijgbaar in de uitvoering helder, opaal en warmtewerend / opaal. De polycarbonaat lichtstraten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen om zo te voldoen aan de hedendaagse prestatie eisen.

Type: SDP / XP
Vorm: gebogen uitvoering
Daktype: geschikt voor een plat dak of hellend (zadel) dak.
Lengte: onbeperkt
Breedte: van ca. 1m tot ca. 6m vrije overspanning mogelijk!
Hoogte: 1/5 of 1/7 van de breedte van de lichtstraat
Beglazing: meerwandige polycarbonaat spouwplaten
Kwaliteit: geextrudeerd aluminium in brute uitvoering.
Afdeklijsten: geextrudeerd aluminium in brute uitvoering en voorzien van een EPDM afdichting rubbers.
Uitvoering: De hoogte van de lichtstraat is ca. 1/5 van de dagmaat. H.o.h. afstand van de bogen is ca. 1070mm

Reparatie lichtstraat

Schade aan een lichstraat? Wij verzorgen ook reparaties aan lichtstraten. 

Lichtstraten vervangen

Jouw oude lichtstraat niet goed meer? Laat de lichtstraat dan vervangen door ons.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?