Lichtstraat zadeldak

Leverbaar in de kleuren antraciet, zwart en wit.

Geïsoleerde lichtstraat zadeldak

De geïsoleerde zadeldak lichtstraten zijn ontworpen om zoveel mogelijk licht inval te creëren. Het zadeldak heeft twee schuine kanten (10 graden) wat zorgt voor een brede en unieke lichtinval. Met zijn houten onderconstructie van zeer sterk Grenen hout (geoptimaliseerd foutvrij), gaat de lichtstraat zeer lang mee. De constructie wordt in Pext fabriek 2-laags wit gegrond en is goed overschilderbaar. Het glas bestaat uit 6/15/44.2 HR++ veiligheidsglas, waardoor de lichtstraat één sterk geheel is. Omdat de buitenplaat een overstek heeft (zwart), komt de binnenplaat niet in contact met de buitenlucht en wordt koudebrug voorkomen. Door het verfijnde ontwerp ziet het er van boven en van beneden super strak uit en is het een echte toevoeging aan de woning.

Grenen lichtstraat zadeldak
Lichtstraat grenen zadeldak

Kenmerken van Pext lichtstraten

Voor de geïsoleerde lichtstraten maakt Pext gebruik van Grenenhout. Dit is een naaldhout soort, die bekend staat om de uitgesproken vlammen tekening. Deze houtsoort wordt gelamineerd en gevingerlast, waardoor het hout geen noest bevat en geen last heeft van scheurvorming. De geïsoleerde lichtstraten worden voornamelijk gebruikt in woningen en het is daarom van belang dat deze lichtstraten van Grenenhout worden gemaakt. Voor het aluminium daksysteem wordt gebruikt gemaakt van duurzaam aluminium. Voor het maken van duurzaam aluminium wordt er tot wel 80% minder CO2 uitgestoot en tot wel 95% minder energie verbruikt. Daarnaast is aluminium oneindig recyclebaar.

Specificaties lichtstraat zadeldak

  • Grenenhouten onderconstructie: opstandbalk, liggers, nokbalk, allemaal van geoptimaliseerd foutvrij grenenhout en 2-laags wit-gegrond (130mu).
  • Zijkanten van hardhout multiplex, afgewerkt met Vibond-paneel in RAL 7016 (Antraciet), RAL 9005 (Zwart) of RAL 9010 (Wit) aan de buitenzijde. 
  • Aluminium lichtstraat profielsysteem voor de beglazing met sierkliklijsten in RAL 7016 (Antraciet), RAL 9005 (Zwart) of RAL 9010 (Wit).
  • Geïsoleerd, gelaagd 6/15/44.2 HR++ glas (met doorstekende bovenplaat).
  • Bevestigingsmateriaal en montagehandleiding.

Fabrikant: Pext
Model: Zadeldak
Maatvoering: Leverbaar in verschillende formaten
Materiaal: Grenen hout, aluminium en glas
Kwaliteit: Pext Greenleaf certificering
Kleur: Antraciet, zwart en wit

Reparatie lichstraat

Schade aan je lichstraat? Wij doen ook reparaties aan jouw lichtstraat.

Lichtstraten vervangen

Jouw oude lichtstraat niet goed meer? Laat deze vervangen door ons.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?