Welke type beplating kies jij?

Grenen lichtstraat zadeldak

In deze blog duiken we dieper in de drie belangrijkste soorten platen die op lichtstraten worden toegepast: helder, opaal en warmtewerend. Deze lichtdoorlatende constructies, vaak geïntegreerd in bedrijfshallen, spelen een cruciale rol bij het creëren van een optimale werkomgeving.

 

Helder plaatglas: maximaliseer natuurlijk licht

Wanneer het aankomt op bedrijfshallen, draait alles om efficiëntie en productiviteit. Helder plaatglas op lichtstraten biedt het voordeel van maximaal natuurlijk licht. Hierdoor kunnen werknemers werken in een heldere en inspirerende omgeving die de productiviteit ten goede komt. Helder plaatglas staat garant voor een uitstekende lichtdoorlatendheid en minimaliseert de behoefte aan kunstmatige verlichting gedurende de dag. Het verhoogt niet alleen de werksfeer, maar kan ook helpen bij het verminderen van energiekosten.

 

Opaal platen: zacht licht en privacy

In zakelijke omgevingen draait het niet alleen om licht, maar ook om comfort en privacy. Opaal platen op lichtstraten bieden een elegant compromis tussen lichtdoorlatendheid en verfijning. Deze platen verspreiden het natuurlijke licht gelijkmatig en verminderen tegelijkertijd de directe schittering. Dit zorgt voor een aangename en productieve werkplek. Bovendien bieden opaal platen een mate van privacy, wat van essentieel belang kan zijn voor vergaderzalen en kantoorruimtes.

 

Warmtewerende platen: efficiënt energiebeheer

In de zakelijke wereld speelt energie-efficiëntie een grote rol. Warmtewerende platen op lichtstraten zijn de oplossing om te voldoen aan de behoeften van zowel comfort als kostenbesparing. Deze platen zijn ontworpen om overmatige warmteoverdracht te verminderen, wat resulteert in een aangenamere binnentemperatuur, zelfs tijdens zonnige dagen. Dit helpt bij het beheersen van de koelingskosten en zorgt voor een comfortabele werkomgeving.

 

Het juiste licht voor jouw bedrijfshal

Bij het kiezen van de juiste platen voor lichtstraten op jouw bedrijfshal is het belangrijk om te overwegen welke behoeften en doelen je nastreeft. Helder, opaal en warmtewerende platen bieden elk unieke voordelen die kunnen bijdragen aan de algehele efficiëntie en werkomgeving van je bedrijf. Het is een investering in het welzijn van je team en de duurzaamheid van je bedrijfsactiviteiten.

Als leverancier en monteur van lichtstraten van het noorden begrijpen we de waarde van maatwerkoplossingen. Of je nu kiest voor helderheid, subtiliteit of energiebeheer, wij staan klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Neem vandaag nog contact op en verlicht de toekomst van je bedrijf met intelligente lichtstraatoplossingen.

 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?